UHA Ergene Temsilciliği

Temsilci No
537454

Temsilci İletişim

Telefon
+90 541 287 01 15
E-Posta
[email protected]

SEDAT SANDALCI

08.03.1982 Keşan doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimini Keşan da tamamladım. Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun oldum. Çeşitli yerlerde bilgi işlem ve veri işlem elemanı olarak çalıştım. 12 yıldır özel bir ağız ve diş sağlığı polikliniğinde bilgi işlem ve teknik birim olarak iş hayatıma devam etmekteyim. Evli ve 6 yaşında bir kızım var.

Kısaca Ergene

ERGENE

TARİHİ

06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2. Madde (26) bendi gereği Tekirdağ ilinde, Marmaracık Belediyesi merkez olmak üzere ekli (18) sayılı listede belirtilen Çorlu İlçesi Sağlık ve Yeşiltepe mahalleleri, Marmaracık, Misinli, Ulaş ve Velimeşe Beldeleri ile 10 Köyün birleştirilmesi ile oluşan ilçedir.

2013 Yılında 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ İlinin Büyükşehir statüsüne kavuşması ile, Çorlu İlçesinden Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Marmaracık, Misinli Ulaş ve Velimeşe Beledesi ile Ahımehmet, Bakırça, Esenler, İğneler, Karamehmet,Kırkgöz, Paşaköy, Pınarbaşı,Vakıflar ve Yulaflı Köyü ayrılarak Marmaracık Beldesi Merkez olmak üzere Ergene İlçesi kurulmuştur.

COĞRAFYASI

Ergene İlçesi genellikle düzlük bir araziye sahip olup, toprakları verimlidir. Ergene Türkiyenin kuzeybatı  (trakya) bölgesinde olup, 41 derece, 07 dakika 30 saniye doğu boylamı, 27 derece, 45 dakika, 00 saniye kuzey enlemi arasındadır. Denizden yüksekliği 150-180 metre arasında olup trakyanın merkezi bir yerinde olup, yüzölçümü 450 km2 dir.

 İç kesimde yer alması ve karasal iklim hakim olması nedeniyle, yazları kurak ve sıcak, kışları ise yağışlı ve soğuktur. Trakya’ da en az yağış alan bölgedir. Yağışların % 20 si İlkbahar, % 10 u yaz, % 30 u Sonbahar ve % 40 ı kış mevsiminde düşmektedir. Ortalama rüzgarın yönü Kuzey-kuzey doğudur ve rüzgarın hızı 3.6 m/sn. ye kadar yükselir. Bu rüzgarlar fazla yağış getirmezler. Nemli hava kütlelerini getiren ve yağışa neden olan rüzgarlar güney ve güneybatı yönlü Lodos ve Kıbledir. Karayel ise soğuk hava dalgasını getirerek kar yağışına sebep olur. Yıllık sıcaklık ortalaması 12.6 C., en yüksek sıcaklık ortalaması 18.2 C., en düşük sıcaklık ortalaması 8.1 C. dir. Çorlu Karadeniz ile Akdeniz arasında yer aldığı için bu iklim bölgelerinin etkileri altında kalır. Kuzeyden inen soğuk hava kütleleri ile güneyden Akdeniz ve Ege den gelen nemli, ılık hava akımları bölge iklim yapısını belirler.

Ergene çayı ilçemizin içinden geçer. Bu çay Trakya’nın en büyük akarsuyu olan  Meriç Nehrinin bir kolu olmaktadır. Ergene çayı Muratlı İlçesi yakınlarında Çorlu Deresi ile birleşerek Uzunköprü İlçesi civarında Meriç Nehrine dökülür. Ergene Çayı Istranca dağlarının doğu yamaçlarından beslenir. Birçok mevsimlik dereyi kendine bağlar.  Ergene nehrinden tarım sahalarının sulanmasında yararlanılır. Çorlu deresi ise sanayi kirliliği nedeniyle kullanılamaz hale gelmiştir. Diğer önemli dereler ise Pınarbaşı, Esece ve Ahımehmet deresidir.

Kum ve Taş açısından da bölgenin en zengin yerinde bulunan Yulaflı Kum Ocakları ile Trakya Bölgesinin ihtiyacını karşılamaktadır.